Si të shkarkoni rrotullat në Instagram

Krijuar 8 mars, 2024
Shkarkoni rrotullat

Instagram Reels është një veçori e njohur që lejon përdoruesit të krijojnë dhe të ndajnë video të shkurtra me ndjekësit e tyre. Me gamën e gjerë të mjeteve krijuese dhe opsioneve të redaktimit, Reels është bërë i preferuari midis krijuesve të përmbajtjes dhe ndikuesve. Megjithatë, çka nëse hasni në një mbështjellje që ju pëlqen absolutisht dhe dëshironi ta ruani për më vonë? Në këtë artikull, unë do t'ju udhëzoj në procesin e shkarkimit të "Instagram Reels" në pajisjen tuaj celulare, si dhe do t'ju jap këshilla për shkarkimin e videove me cilësi të lartë. Për më tepër, unë do të shpjegoj se si të shkarkoni Reels në desktop ose laptop, dhe madje do të jap një udhëzues hap pas hapi për shkarkimin e Facebook Reels. Pra, le të fillojmë!

Pse duhet të shkarkoni rrotullat në Instagram

Ka disa arsye pse ju mund të dëshironi të shkarkoni Instagram Reels. Së pari, shkarkimi i një Reel ju lejon ta shikoni atë jashtë linje, gjë që është veçanërisht e dobishme kur keni akses të kufizuar në internet ose jeni në lëvizje. Së dyti, shkarkimi i Reels ju mundëson të ruani përmbajtjen tuaj të preferuar dhe t'i referoheni më vonë. Pavarësisht nëse është një skenë qesharake, një tutorial i dobishëm ose një rutinë kërcimi frymëzuese, aftësia për të shkarkuar Reels siguron që të mos humbisni kurrë përmbajtjen që doni. Së fundmi, shkarkimi i Reels ju jep mundësinë t'i ndani ato në platforma të tjera ose me miqtë që mund të mos kenë një llogari në Instagram. Tani që i kuptoni përfitimet e shkarkimit të "Instagram Reels", le të shqyrtojmë hapat për ta bërë këtë.

Hapat për të shkarkuar rrotullat e Instagram në pajisjen tuaj celulare

Shkarkimi i "Instagram Reels" në pajisjen tuaj celulare është një proces i drejtpërdrejtë. Këtu është një udhëzues hap pas hapi për t'ju ndihmuar:

 1. Hapni aplikacionin Instagram në pajisjen tuaj celulare dhe gjeni rrotullën që dëshironi të shkarkoni.
 2. Prekni rrotullën për ta hapur atë në ekran të plotë.
 3. Në këndin e poshtëm të djathtë të ekranit, do të gjeni tre pika. Prekni pikat për të zbuluar një meny opsionesh.
 4. Nga menyja, zgjidhni "Ruaj" për të shkarkuar rrotullën në pajisjen tuaj.
 5. Pasi të ruhet rrotulla, mund ta gjeni në galerinë e pajisjes tuaj ose në listën e kamerës.

Duke ndjekur këto hapa të thjeshtë, mund t'i shkarkoni lehtësisht mbështjelljet në Instagram dhe t'i dispononi ato lehtësisht për t'i parë jashtë linje ose për t'i ndarë me të tjerët.

Si të shkarkoni rrotullat e Instagramit duke përdorur aplikacione të palëve të treta

Nëse jeni duke kërkuar për veçori shtesë ose më shumë kontroll mbi procesin e shkarkimit, mund të konsideroni përdorimin e aplikacioneve të palëve të treta për të shkarkuar "Instagram Reels". Këto aplikacione ofrojnë funksionalitete të ndryshme dhe ju lejojnë të ruani rrotullat direkt në pajisjen tuaj. Këtu janë disa aplikacione të njohura të palëve të treta për shkarkimin e Instagram Reels:

 • InSaver: InSaver është një aplikacion miqësor për përdoruesit që ju lejon të shkarkoni mbështjellje në Instagram me vetëm disa prekje. Thjesht kopjoni lidhjen e rrotullës që dëshironi të shkarkoni, hapni InSaver dhe ngjisni lidhjen. Më pas aplikacioni do të marrë rrotullën dhe do të ofrojë opsione për ta ruajtur atë në pajisjen tuaj.
 • Reels Downloader: Reels Downloader është një tjetër aplikacion i besueshëm që ju lejon të shkarkoni pa mundim Reels në Instagram. Ngjashëm me InSaver, ju duhet të kopjoni lidhjen e Reel, të hapni Reels Downloader dhe të ngjisni lidhjen. Aplikacioni do të analizojë lidhjen dhe do t'ju japë mundësinë për të ruajtur mbështjelljen.

Këto janë vetëm disa shembuj të aplikacioneve të palëve të treta të disponueshme për shkarkimin e "Instagram Reels". Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se përdorimi i aplikacioneve të palëve të treta shoqërohet me rreziqe të mundshme, të tilla si shqetësime për privatësinë ose malware. Prandaj, këshillohet të bëni kërkime të plota dhe të zgjidhni një aplikacion me reputacion nga një burim i besuar.

Këshilla për shkarkimin e rrotullave me cilësi të lartë në Instagram

Kur shkarkoni mbështjellje në Instagram, dëshironi të siguroheni që videoja të ruajë cilësinë dhe qartësinë e saj. Për t'ju ndihmuar të shkarkoni Reels me cilësi të lartë, këtu janë disa këshilla të dobishme:

 • Shkarko nga një lidhje e qëndrueshme interneti: Për të shmangur ndërprerjet ose humbjen e cilësisë së videos, sigurohuni që të keni një lidhje të qëndrueshme interneti përpara se të shkarkoni Reels.
 • Zgjidhni formatin e duhur: Disa aplikacione të palëve të treta ju lejojnë të zgjidhni formatin në të cilin dëshironi të shkarkoni Reel. Zgjidhni një format që mbështet cilësi të lartë video, si MP4 ose AVI.
 • Zgjidhni rezolucionin më të lartë të disponueshëm: Kur shkarkoni Reels, zgjidhni rezolucionin më të lartë të disponueshëm për të siguruar përvojën më të mirë vizuale. Rezolucionet më të larta mund të zënë më shumë hapësirë ruajtëse, prandaj merrni parasysh kapacitetin e pajisjes suaj përpara se të zgjidhni rezolucionin.

Duke ndjekur këto këshilla, mund të përmirësoni përvojën tuaj të shkarkimit dhe të shijoni mbështjellje me cilësi të lartë në Instagram sa herë që dëshironi.

Shkarkimi i rrotullave të Instagram në desktop ose laptop

Nëse preferoni të shfletoni Instagramin në desktopin ose laptopin tuaj dhe dëshironi të shkarkoni Reels nga atje, mund të përdorni disa zgjidhje. Ja se si mund të shkarkoni mbështjelljet e Instagram në desktop ose laptop:

 • Metoda e inspektimit të elementit: Klikoni me të djathtën në videon e mbështjelljes dhe zgjidhni "Inspect" ose "Inspect element". Kjo do të hapë panelin e veglave të zhvilluesit. Kërkoni lidhjen e videos në kod dhe kopjoni atë. Ngjitni lidhjen në një skedë të re dhe videoja Reel do të luhet. Klikoni me të djathtën në video dhe zgjidhni "Ruaj videon si" për ta shkarkuar.
 • Regjistrimi i ekranit: Një opsion tjetër është përdorimi i softuerit për regjistrimin e ekranit ose shtesat e shfletuesit për të kapur videon Reel ndërsa luhet në desktop ose laptop. Pasi videoja të jetë regjistruar, mund ta ruani në vendin e dëshiruar.

Edhe pse këto metoda mund të kërkojnë pak më shumë njohuri teknike ose softuer shtesë, ato ofrojnë një mënyrë për të shkarkuar "Instagram Reels" në pajisjet desktop ose laptop.

Shkarkoni rrotullat 2

Shkarkimi i rrotullave të Facebook - Një udhëzues hap pas hapi

Facebook Reels, i njohur gjithashtu si "Facebook Shorts", është një veçori që lejon përdoruesit të krijojnë dhe të ndajnë video të shkurtra në platformën Facebook. Nëse jeni të interesuar të shkarkoni Facebook Reels, ndiqni këto hapa:

 1. Hapni aplikacionin Facebook në pajisjen tuaj celulare dhe lundroni te Rrotullimi që dëshironi të shkarkoni.
 2. Prekni rrotullën për ta hapur atë në ekran të plotë.
 3. Kërkoni tre pikat në këndin e poshtëm djathtas të ekranit dhe trokitni lehtë mbi to për të zbuluar opsionet.
 4. Nga opsionet, zgjidhni "Ruaj" për të shkarkuar mbështjellësin e Facebook në pajisjen tuaj.
 5. Pasi të ruhet rrotulla, mund ta gjeni në galerinë e pajisjes tuaj ose në listën e kamerës.

Shkarkimi i Facebook Reels ndjek një proces të ngjashëm me Instagram Reels, duke e bërë të lehtë ruajtjen dhe shijimin e videove tuaja të preferuara në platformën Facebook.

Zgjidhja e problemeve të zakonshme gjatë shkarkimit të rrotullave në Instagram

Ndërsa shkarkimi i Instagram Reels është përgjithësisht një proces i qetë, herë pas here mund të hasni probleme. Këtu janë disa probleme të zakonshme dhe zgjidhjet e tyre:

1. Nuk mund të shkarkohet Reel: Nëse nuk jeni në gjendje të shkarkoni një Reel të veçantë, mund të jetë për shkak të cilësimeve të privatësisë së përdoruesit. Disa përdorues zgjedhin të kufizojnë shkarkimet e Rrotullave të tyre për të mbajtur kontrollin mbi përmbajtjen e tyre.

2. Cilësi e dobët e videos: Nëse Reel i shkarkuar ka cilësi të dobët të videos, mund të jetë për shkak të një lidhjeje të dobët në internet ose cilësisë së videos origjinale. Provoni të shkarkoni përsëri Reel me një lidhje më të fortë interneti ose kërkoni një version me cilësi më të lartë.

3. Përputhshmëria e aplikacionit: Sigurohuni që jeni duke përdorur versionin më të fundit të aplikacionit Instagram ose aplikacionin e palës së tretë që po përdorni për shkarkimin e "Instagram Reels". Aplikacionet e vjetruara mund të çojnë në probleme të përputhshmërisë dhe të pengojnë procesin e shkarkimit.

Nëse vazhdoni të përjetoni vështirësi gjatë shkarkimit të "Instagram Reels", merrni parasysh të kontaktoni ekipin mbështetës të Instagram ose zhvilluesin e aplikacionit për ndihmë të mëtejshme.

Konsiderata ligjore për shkarkimin e rrotullave në Instagram

Është e rëndësishme të merren parasysh konsideratat ligjore kur bëhet fjalë për shkarkimin e "Instagram Reels". Ndërsa shkarkimi i Reels për përdorim personal është përgjithësisht i pranueshëm, është thelbësore të respektohen të drejtat e pronësisë intelektuale të krijuesve origjinalë. Shmangni përdorimin e Reels të shkarkuar për qëllime komerciale ose pretendimin e tyre si tuajat. Gjithmonë vlerësojeni krijuesin origjinal nëse vendosni të ndani Reelin e shkarkuar në platforma të tjera. Mbani mend, respektimi i ligjeve për të drejtat e autorit dhe dhënia e kredisë është thelbësore për të mbështetur komunitetin krijues në Instagram.

Përfundimi dhe mendimet përfundimtare

Shkarkimi i "Instagram Reels" mund të jetë një mënyrë e përshtatshme për të ruajtur dhe shijuar përmbajtjen tuaj të preferuar jashtë linje. Pavarësisht nëse zgjidhni të shkarkoni Reels në pajisjen tuaj celulare duke përdorur aplikacionin Instagram ose të eksploroni aplikacione të palëve të treta për veçori shtesë, procesi është i thjeshtë dhe i arritshëm. Mos harroni t'i jepni përparësi shkarkimeve me cilësi të lartë dhe të ndiqni konsideratat ligjore për të siguruar një përvojë pozitive dhe etike. Duke ndjekur hapat dhe këshillat e përshkruara në këtë artikull, mund të shkarkoni me siguri "Instagram Reels" dhe të rrisni konsumin e përmbajtjes tuaj në platformë.


Për të shkarkuar Instagram Reels direkt pa aplikacione të palëve të treta ose regjistrim ekrani:

 • Hapni aplikacionin Instagram dhe shkoni te skeda Reels.
 • Gjeni rrotullën që dëshironi të shkarkoni dhe luajeni në modalitetin e ekranit të plotë.
 • Prekni tre pikat në këndin e poshtëm djathtas të ekranit tuaj dhe zgjidhni "Ruaj në rrotullimin e kamerës" për të ruajtur videon në galerinë tuaj.

Po, mund të shkarkoni mbështjellje në Instagram nga profilet e përdoruesve të tjerë duke përdorur metodën e mëposhtme:

 • Hapni rrotullën e Instagramit që dëshironi të ruani dhe trokitni lehtë mbi ikonën "Dërgo".
 • Klikoni në "Shto mbështjellës në tregimin tënd".
 • Kapni dhe zmadhoni pamjen paraprake për ta ruajtur videon në modalitetin e ekranit të plotë.
 • Më pas, goditni tre pikat në këndin e sipërm djathtas dhe zgjidhni "Ruaj" për të ruajtur rrotullën në listën tuaj të kamerës.

Për të shkarkuar rrotullat e Instagram në desktop ose nga llogaria publike e dikujt tjetër:

 • Përdorni mjete të palëve të treta si 4K Stogram për të rezervuar të gjitha rrotullat tuaja menjëherë dhe për të shkarkuar "Instagram Reels" nga një llogari publike.
 • Hapni 4K Stogram, hyni në llogarinë tuaj në Instagram brenda aplikacionit, vendosni emrin e llogarisë në Instagram nga e cila dëshironi të shkarkoni Reels dhe zgjidhni opsionet e duhura për shkarkimin e Reels.
 • Klikoni butonin "Shkarko" dhe shijoni rrotullat e shkarkuara.