Si të shtoni muzikë në Instagram Story

Krijuar 4 mars, 2024
muzika e historisë në instagram

Në epokën e sotme dixhitale, platformat e mediave sociale janë bërë pjesë integrale e jetës sonë. Instagram, në veçanti, ka fituar popullaritet të jashtëzakonshëm për aftësitë e tij të tregimit vizual. Një nga veçoritë më tërheqëse në Instagram është aftësia për të shtuar muzikë në tregimet tuaja. Pavarësisht nëse doni të krijoni humor, të shpreheni ose thjesht të argëtoni ndjekësit tuaj, shtimi i muzikës mund t'i çojë historitë tuaja në Instagram në një nivel tjetër. Në këtë artikull, unë do t'ju udhëzoj përmes procesit të shtimit të muzikës në historinë tuaj në Instagram duke përdorur veçorinë e integruar të muzikës, si dhe se si të shtoni muzikën tuaj duke përdorur aplikacione të palëve të treta.

Pse të shtoni muzikë në historinë tuaj në Instagram?


Muzika ka një ndikim të fuqishëm në emocionet tona dhe mund të përmirësojë përvojën e përgjithshme të historisë suaj në Instagram. Mund të transformojë një moment të zakonshëm në një moment të paharrueshëm dhe të krijojë një lidhje me audiencën tuaj. Duke shtuar muzikë në historinë tuaj në Instagram, mund të vendosni tonin, të ngjallni ndjenja të caktuara dhe ta bëni përmbajtjen tuaj më tërheqëse dhe argëtuese. Pavarësisht nëse ndani një përvojë udhëtimi, shfaqni një produkt të ri ose thjesht kapni një moment të përditshëm, muzika mund t'i shtojë asaj prekje shtesë kreativiteti dhe autenticiteti në historinë tuaj.

Si të shtoni muzikë në historinë e Instagramit duke përdorur veçorinë e integruar të muzikës

Instagram e ka bërë tepër të lehtë shtimin e muzikës në tregimet tuaja me veçorinë e tij të integruar të muzikës. Ja si mund ta bëni:

 1. Hapni aplikacionin Instagram në pajisjen tuaj celulare dhe rrëshqitni djathtas për të hyrë në kamerë.
 2. Regjistroni një foto ose video për historinë tuaj ose zgjidhni një nga filmi juaj i kamerës.
 3. Prekni ikonën e ngjitësit në krye të ekranit.
 4. Zgjidhni ngjitësen "Muzikë" nga opsionet e disponueshme.
 5. Kërkoni për një këngë ose shfletoni kategoritë dhe listat e ndryshme të luajtjes.
 6. Pasi të keni gjetur këngën e dëshiruar, mund ta shikoni paraprakisht duke trokitur mbi të.
 7. Rregulloni gjatësinë e këngës duke zvarritur rrëshqitësin majtas ose djathtas.
 8. Personalizojeni pamjen e ngjitësit muzikor duke trokitur mbi të dhe duke zgjedhur stile të ndryshme.
 9. Zhvendosni dhe ndryshoni madhësinë e ngjitëses së muzikës në vendndodhjen e dëshiruar në historinë tuaj.
 10. Prekni "U krye" për të shtuar muzikën në historinë tuaj në Instagram.

Duke përdorur veçorinë e integruar të muzikës, mund të gjeni lehtësisht këngë të njohura, të eksploroni zhanre të ndryshme dhe të shtoni një prekje personalizimi në historinë tuaj në Instagram.

Shtimi i muzikës tuaj në historinë e Instagramit duke përdorur aplikacione të palëve të treta

Nëse dëshironi të shtoni muzikën tuaj në historinë tuaj në Instagram, mund të përdorni aplikacione të palëve të treta që ofrojnë këtë funksionalitet. Këtu janë disa aplikacione të njohura që ju lejojnë të shtoni muzikën tuaj në historinë tuaj në Instagram:

 1. Spotify: Me mbi miliona këngë në bibliotekën e tij, Spotify është një zgjedhje e shkëlqyer për të shtuar muzikën tuaj në historinë tuaj në Instagram. Thjesht krijoni një listë dëgjimi të këngëve që dëshironi të përdorni dhe ruajeni në Spotify. Më pas, hapni aplikacionin Instagram, rrëshqitni djathtas për të hyrë në kamerë dhe ndiqni të njëjtat hapa të përmendur më parë për të shtuar një ngjitëse muzikore. Klikoni në opsionin "Më shumë" dhe zgjidhni Spotify për të zgjedhur listën tuaj të ruajtur të luajtjes.
 2. SoundCloud: SoundCloud është një tjetër platformë popullore për zbulimin dhe ndarjen e muzikës. Kjo ju lejon të ngarkoni gjurmët tuaja ose të eksploroni koleksionin e gjerë të përmbajtjeve të krijuara nga përdoruesit. Për të shtuar muzikën tuaj nga SoundCloud në historinë tuaj në Instagram, hapni aplikacionin SoundCloud, zgjidhni pjesën që dëshironi të ndani, prekni ikonën e ndarjes dhe zgjidhni opsionin "Instagram Stories".
 3. InShot: InShot është një aplikacion i gjithanshëm për modifikimin e videove që ofron një sërë veçorish, duke përfshirë aftësinë për të shtuar muzikë në videot tuaja. Mund të importoni muzikën tuaj nga biblioteka e pajisjes tuaj ose të zgjidhni nga koleksioni i aplikacionit. Pasi të keni redaktuar videon tuaj në InShot, mund ta ruani në listën e kamerës dhe më pas ta ngarkoni në historinë tuaj në Instagram.

Këto janë vetëm disa shembuj të shumë aplikacioneve të palëve të treta të disponueshme që ju lejojnë të shtoni muzikën tuaj në historinë tuaj në Instagram. Eksploroni opsione të ndryshme dhe gjeni atë që i përshtatet nevojave dhe preferencave tuaja.

Hapat për të shtuar muzikën tuaj në historinë e Instagramit


Tani që jeni njohur me veçorinë e integruar të muzikës dhe aplikacionet e palëve të treta, le të kalojmë hapat për të shtuar muzikën tuaj në historinë tuaj në Instagram:

 1. Zgjidhni muzikën që dëshironi të shtoni në historinë tuaj në Instagram dhe sigurohuni që ajo të ruhet në pajisjen tuaj ose brenda aplikacionit që po përdorni.
 2. Hapni aplikacionin Instagram në pajisjen tuaj celulare dhe rrëshqitni djathtas për të hyrë në kamerë.
 3. Regjistroni një foto ose video për historinë tuaj ose zgjidhni një nga filmi juaj i kamerës.
 4. Prekni ikonën e ngjitësit në krye të ekranit.
 5. Zgjidhni ngjitësen "Muzikë" nga opsionet e disponueshme.
 6. Në vend që të përdorni veçorinë e integruar të muzikës, trokitni lehtë mbi opsionin "My Music" ose "Custom".
 7. Zgjidhni burimin nga i cili dëshironi të shtoni muzikën tuaj (p.sh. Spotify, SoundCloud, InShot).
 8. Zgjidhni këngën specifike ose listën e luajtjes që dëshironi të shtoni në historinë tuaj në Instagram.
 9. Personalizojeni pamjen e ngjitësit muzikor duke trokitur mbi të dhe duke zgjedhur stile të ndryshme.
 10. Zhvendosni dhe ndryshoni madhësinë e ngjitëses së muzikës në vendndodhjen e dëshiruar në historinë tuaj.
 11. Prekni "U krye" për të shtuar muzikën tuaj në historinë tuaj në Instagram.
 12. Duke ndjekur këto hapa, mund të shtoni muzikën tuaj dhe të shfaqni shijen dhe stilin tuaj personal në tregimet tuaja në Instagram.

Këshilla për zgjidhjen e problemeve për shtimin e muzikës në historinë e Instagramit


Ndonjëherë, mund të hasni probleme ose vështirësi gjatë shtimit të muzikës në historinë tuaj në Instagram. Këtu janë disa këshilla për zgjidhjen e problemeve për t'ju ndihmuar të kapërceni sfidat e zakonshme:

 • Përditësoni aplikacionin tuaj: Sigurohuni që të keni të instaluar në pajisjen tuaj versionin më të fundit të aplikacionit Instagram. Përditësimet shpesh përfshijnë rregullime të gabimeve dhe përmirësime që mund të zgjidhin çdo problem me shtimin e muzikës në tregimet tuaja.
 • Kontrolloni lidhjen tuaj të internetit: Një lidhje e qëndrueshme në internet është thelbësore për të hyrë në bibliotekën e muzikës dhe për të shtuar muzikë në historinë tuaj në Instagram. Sigurohuni që jeni lidhur me një rrjet të besueshëm Wi-Fi ose keni një lidhje të fortë të të dhënave celulare.
 • Pastroni cache-in dhe të dhënat: Nëse jeni duke përjetuar probleme të vazhdueshme me shtimin e muzikës, pastrimi i memories dhe të dhënave të aplikacionit Instagram mund të ndihmojë. Shkoni te cilësimet e pajisjes tuaj, gjeni aplikacionin Instagram dhe pastroni cache-in dhe të dhënat. Vini re se kjo do t'ju nxjerrë nga aplikacioni, prandaj sigurohuni që të mbani mend kredencialet tuaja të hyrjes.
 • Rinisni pajisjen tuaj: Ndonjëherë, një rinisje e thjeshtë mund të zgjidhë defektet e përkohshme dhe të rivendosë funksionalitetin e aplikacionit. Fikni pajisjen tuaj, prisni disa sekonda dhe më pas ndizeni përsëri.
 • Kontaktoni me mbështetjen e Instagram: Nëse asnjë nga këshillat e mësipërme për zgjidhjen e problemeve nuk funksionon, mund të kontaktoni mbështetjen e Instagram për ndihmë të mëtejshme. Ata mund të jenë në gjendje të ofrojnë zgjidhje specifike ose njohuri për problemin me të cilin po përballeni.

Duke ndjekur këto këshilla për zgjidhjen e problemeve, mund të siguroni një përvojë të qetë dhe pa probleme kur shtoni muzikë në historinë tuaj në Instagram.

muzika e historisë në instagram 2

Mënyra kreative për të përdorur muzikën në historinë tuaj në Instagram


Tani që e dini se si të shtoni muzikë në historinë tuaj në Instagram, le të eksplorojmë disa mënyra krijuese për të përfituar sa më shumë nga kjo veçori dhe për të përmirësuar tregimin tuaj:

 1. Kolona zanore për aventurat e udhëtimit: Nëse po ndani përvojat tuaja të udhëtimit, shtimi i muzikës mund ta transportojë audiencën tuaj në destinacion dhe të përforcojë emocionet e kapura në fotot dhe videot tuaja. Zgjidhni këngë që pasqyrojnë disponimin dhe atmosferën e vendit që po vizitoni.
 2. Theksoni veçoritë e produktit: Nëse jeni duke shfaqur një produkt ose shërbim, muzika mund të ndihmojë në krijimin e një historie magjepsëse dhe tërheqëse rreth tij. Përdorni këngë optimiste dhe energjike për të theksuar veçoritë dhe përfitimet e produktit, ose zgjidhni një këngë që përputhet me identitetin e markës.
 3. Tregimi emocional: Muzika ka fuqinë të ngjall emocione dhe të krijojë një lidhje më të thellë me audiencën tuaj. Përdoreni atë për të rritur ndikimin emocional të tregimeve tuaja, pavarësisht nëse ndani një anekdotë personale, një mesazh të përzemërt ose një histori motivuese.
 4. Momente nga prapaskenat: Muzika mund të shtojë një element argëtues dhe argëtues në përmbajtjen e prapaskenës. Zgjidhni melodi tërheqëse ose këngë optimiste për të shoqëruar videot tuaja prapa skenave, duke i dhënë audiencës tuaj një vështrim të shkurtër në procesin tuaj krijues ose rutinën e përditshme.
 5. Përvojat ndërvepruese: Eksperimentoni me elementë ndërveprues në historinë tuaj në Instagram duke përdorur muzikë. Për shembull, mund t'i kërkoni audiencës tuaj të hamendësojë këngën që luhet në sfond ose të krijoni një sondazh duke i kërkuar atyre të zgjedhin këngën e tyre të preferuar.

Duke përfshirë muzikën në mënyrë krijuese në tregimet tuaja në Instagram, ju mund të angazhoni audiencën tuaj, ta bëni përmbajtjen tuaj më të paharrueshme dhe të dalloni nga turma.

Konsiderata ligjore kur shtoni muzikë në historinë e Instagram


Ndërsa shtimi i muzikës në historinë tuaj në Instagram mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të përmirësuar përmbajtjen tuaj, është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për konsideratat ligjore dhe çështjet e mundshme të të drejtave të autorit. Këtu janë disa pika kyçe që duhen mbajtur parasysh:

Shkelja e të drejtës së autorit: Përdorimi i muzikës me të drejtë autori pa leje mund të çojë në shkelje të së drejtës së autorit. Është thelbësore të respektoni të drejtat e artistëve dhe krijuesve duke marrë licencat ose lejet e nevojshme përpara se të përdorni muzikën e tyre në tregimet tuaja në Instagram.

Muzika pa pagesë: Për të shmangur çështjet e të drejtave të autorit, mund të përdorni muzikë pa honorare, që është muzikë e licencuar për përdorime specifike pa pasur nevojë për leje individuale. Ka disa platforma që ofrojnë një gamë të gjerë të muzikës pa pagesë, të tilla si Soundstripe, Epidemic Sound dhe Artlist.

Marrëveshjet e licencimit: Nëse dëshironi të përdorni këngë të njohura në tregimet tuaja në Instagram, mund t'ju duhet të merrni marrëveshje licencimi me mbajtësit përkatës të të drejtave. Kjo mund të përfshijë kontaktin me artistin ose kompaninë e tyre diskografike për të negociuar termat dhe kushtet për përdorimin e muzikës së tyre.

Attribuimi: Kur përdorni muzikë që kërkon atribut, sigurohuni që të vlerësoni artistin ose burimin e duhur në historinë tuaj në Instagram. Kjo mund të bëhet duke përmendur emrin e artistit, duke përfshirë një lidhje në faqen e tyre të internetit ose profilin e mediave sociale, ose duke përdorur etiketat dhe hashtag-et e duhura.

Është thelbësore të edukoheni për ligjshmëritë e përdorimit të muzikës në tregimet tuaja në Instagram dhe të siguroheni që të jeni në përputhje me ligjet dhe rregulloret përkatëse për të drejtat e autorit. Injorimi i këtyre konsideratave mund të rezultojë në pasoja ligjore dhe të dëmtojë praninë tuaj në internet.

Alternativa për të shtuar muzikë në historinë e Instagramit


Nëse shtimi i muzikës në historinë tuaj në Instagram nuk është i realizueshëm ose i përshtatshëm për përmbajtjen tuaj, ka mënyra alternative për të përmirësuar tregimin tuaj dhe për të angazhuar audiencën tuaj. Këtu janë disa ide:

Efektet zanore: Në vend të muzikës, mund të inkorporoni efekte zanore për të shtuar thellësi dhe atmosferë në historinë tuaj në Instagram. Pavarësisht nëse është zhurma e valëve që përplasen, cicërima e zogjve ose një hapje dere, efektet zanore mund të krijojnë një përvojë më gjithëpërfshirëse për audiencën tuaj.

Zëri: Konsideroni të përdorni zërin tuaj ose zërin e një transmetuesi për të ofruar kontekst dhe rrëfim për historinë tuaj në Instagram. Kjo mund të jetë veçanërisht efektive për mësimet, videot prapa skenave ose përmbajtjen e tregimit.

Titrat dhe teksti: Përdorni titrat dhe mbivendosjet e tekstit për të përcjellë mesazhin tuaj dhe për të angazhuar audiencën tuaj. Ju mund të eksperimentoni me shkronja, ngjyra dhe animacione të ndryshme për ta bërë tekstin tuaj tërheqës vizualisht dhe tërheqës.

Efektet vizuale: Eksploroni efektet vizuale dhe filtrat e ndryshëm të disponueshëm në Instagram për të rritur tërheqjen vizuale të tregimeve tuaja. Nga bumerangët tek superzoom-et, ka opsione të ndryshme për të shtuar një prekje kreativiteti dhe unike në përmbajtjen tuaj.

Mbani mend, çelësi është të eksperimentoni dhe të gjeni mënyra alternative për t'i bërë historitë tuaja në Instagram tërheqëse dhe të paharrueshme, edhe nëse muzika nuk është fokusi kryesor.

konkluzioni


Shtimi i muzikës në historinë tuaj në Instagram mund të lartësojë tregimin tuaj dhe të angazhojë audiencën tuaj në një mënyrë unike. Pavarësisht nëse zgjidhni të përdorni veçorinë e integruar të muzikës ose të shtoni muzikën tuaj përmes aplikacioneve të palëve të treta, mundësitë janë të pafundme. Mos harroni të merrni parasysh aspektet ligjore dhe çështjet e të drejtave të autorit kur përdorni muzikë dhe eksploroni metoda alternative për të përmirësuar historitë tuaja në Instagram nëse muzika nuk është e përshtatshme për përmbajtjen tuaj. Me këto këshilla dhe teknika, ju mund të krijoni histori magjepsëse dhe të paharrueshme në Instagram që lënë një përshtypje të qëndrueshme te ndjekësit tuaj. Pra, vazhdoni, nxirrni kreativitetin tuaj dhe lëreni muzikën të jetë kolona zanore e historisë suaj në Instagram!

Fatkeqësisht, ngjitësi muzikor është metoda kryesore për të shtuar muzikë në historinë tuaj në Instagram. Ndërsa ka aplikacione dhe metoda alternative, ato mund të mos ofrojnë të njëjtin integrim pa probleme si veçoria e integruar e muzikës.

Disponueshmëria e këngëve në bibliotekën e muzikës në Instagram mund të ndryshojë në varësi të vendndodhjes suaj dhe marrëveshjeve të licencimit me etiketat muzikore. Nëse nuk mund të gjeni një këngë specifike, ajo mund të mos jetë e licencuar për përdorim në rajonin tuaj.

Po, mund të shtoni muzikë në foto dhe video në historinë tuaj në Instagram. Thjesht ndiqni të njëjtat hapa të përmendur më parë për të shtuar një ngjitëse muzikore në historinë tuaj.