Udhëzues hap pas hapi: Si të ndryshoni emrin tuaj në Facebook

Krijuar 27 shkurt, 2024
Ndrysho emrin në Facebook 1

Hyrje në ndryshimin e emrit në Facebook Ndryshimi i emrit në Facebook mund të duket si një proces i drejtpërdrejtë, por ka më shumë seç duket në sy. Pavarësisht nëse jeni martuar kohët e fundit, keni pësuar një ndryshim ligjor të emrit ose jeni thjesht në humor për një identitet të ri në internet, është thelbësore të kuptoni nuancat se si të ndryshoni emrin tuaj në këtë platformë sociale. Në këtë udhëzues gjithëpërfshirës, unë do t'ju udhëzoj në çdo hap të procesit, duke u siguruar që kalimi juaj në një emër të ri të jetë sa më i qetë. Facebook, si një platformë, ka evoluar gjatë viteve, duke u bërë një pasqyrim dixhital i identiteteve dhe ndërveprimeve tona në jetën reale. Si i tillë, ai i jep shumë rëndësi përfaqësimit autentik, i cili përfshin përdorimin e emrit tuaj të vërtetë. Kjo politikë është ajo që e bën procesin e ndryshimit të emrit tuaj në Facebook pak më të përfshirë sesa në platformat e tjera. Nuk ka të bëjë vetëm me ndryshimin e një emri përdoruesi - ka të bëjë me përditësimin e identitetit tuaj. Pavarësisht nëse e bëni këtë për herë të parë ose keni nevojë për një rifreskim, ky artikull do të shërbejë si manuali juaj fillestar. Do të thellohem në specifikat, duke përfshirë rregullat që ka vendosur Facebook për emrat, si të lundroni në cilësimet e ndryshimit të emrit në pajisje të ndryshme dhe madje të zgjidhni disa probleme të zakonshme që mund të hasni gjatë rrugës. Le të fillojmë këtë udhëtim për të rikrijuar personalitetin tuaj në Facebook.

A mund ta ndryshoni emrin tuaj në Facebook?

Përpara se të zhytemi në procesin hap pas hapi, le të trajtojmë një pyetje themelore: A mund ta ndryshoni vërtet emrin tuaj në Facebook? Përgjigja është po, por me disa kushte. Facebook ju lejon të ndryshoni emrin tuaj, por ka një politikë strikte për të parandaluar abuzimin e kësaj veçorie. Ju nuk mund të përdorni simbole, numra, shkronja të pazakonta, karaktere nga shumë gjuhë, tituj të çdo lloji ose ndonjë gjë sugjestive ose fyese.

Për më tepër, ju mund të ndryshoni emrin tuaj vetëm një herë në 60 ditë. Ky kufizim është vendosur për të parandaluar konfuzionin midis miqve tuaj dhe për të dekurajuar aktivitetet mashtruese. Vlen gjithashtu të theksohet se do t'ju duhet t'i përmbaheni emrit që përdorni në jetën e përditshme, pasi Facebook mund t'ju kërkojë të siguroni identifikimin për ta verifikuar atë.

Pra, ndërsa ju keni fleksibilitetin për të ndryshuar emrin tuaj, kjo nuk është diçka që duhet bërë sipas dëshirës. Emri që zgjidhni duhet të jetë ai me të cilin jeni rehat për të paktën dy muajt e ardhshëm dhe është një pasqyrim i vërtetë i identitetit tuaj.

Si të ndryshoni emrin tuaj në Facebook duke përdorur një kompjuter

Ndryshimi i emrit në Facebook nga një kompjuter është një proces i drejtpërdrejtë, me kusht që të ndiqni hapat në mënyrë korrekte. Fillimisht, hyni në llogarinë tuaj në Facebook dhe klikoni në shigjetën me drejtim poshtë në këndin e sipërm djathtas të faqes kryesore. Nga menyja rënëse, zgjidhni "Cilësimet dhe Privatësia", më pas klikoni në "Cilësimet".

Pasi të jeni në menynë e Cilësimeve, do të shihni një shumëllojshmëri opsionesh në anën e majtë. Klikoni në "Informacion Personal", i cili do t'ju çojë në një faqe ku shfaqet emri juaj aktual. Pranë emrit tuaj, do të gjeni një buton "Ndrysho" – klikoni mbi të për të filluar procesin e ndryshimit të emrit.

Këtu mund të futni emrat tuaj të rinj, të mesëm (opsionale) dhe mbiemrat. Facebook ofron gjithashtu një fushë për një emër alternativ, si për shembull një mbiemër vajzërore ose pseudonim, i cili mund të përfshihet në profilin tuaj në kllapa pas emrit tuaj kryesor. Pasi të keni plotësuar emrin tuaj të dëshiruar, klikoni në butonin "Rishiko ndryshimin", futni fjalëkalimin tuaj për të konfirmuar identitetin tuaj dhe më pas klikoni "Ruaj ndryshimet". Emri juaj i ri tani do të dorëzohet për shqyrtim nga Facebook.

Si të ndryshoni emrin tuaj në Facebook duke përdorur aplikacionin celular Facebook

Nëse jeni më të prirur të përdorni Facebook në lëvizje, aplikacioni celular ofron një mënyrë të përshtatshme për të ndryshuar edhe emrin tuaj. Hapni aplikacionin Facebook në smartfonin ose tabletin tuaj dhe trokitni lehtë mbi tre vijat horizontale në këndin e poshtëm djathtas të ekranit. Lëvizni poshtë dhe trokitni lehtë mbi "Cilësimet dhe privatësia", më pas zgjidhni "Cilësimet".

Në seksionin "Cilësimet e llogarisë", trokitni lehtë mbi "Informacionet personale", pasuar nga "Emri". Kjo do t'ju sjellë në të njëjtin emër faqe redaktimi që do të shihni në kompjuter. Futni emrat e dëshiruar, të mesëm dhe mbiemrin tuaj dhe shtoni një emër alternativ nëse dëshironi.

Pasi të keni futur emrin tuaj të ri, trokitni lehtë mbi butonin "Rishiko ndryshimin". Zgjidhni se si do të shfaqet emri juaj nga opsionet e ofruara, futni fjalëkalimin tuaj dhe më pas prekni "Ruaj ndryshimet". Ashtu si në versionin e desktopit, kërkesa juaj për ndryshimin e emrit do të dërgohet në Facebook për miratim.

Si të ndryshoni emrin tuaj në Facebook në një iPhone

Për përdoruesit e iPhone, procesi për të ndryshuar emrin tuaj në Facebook është i ngjashëm me atë të udhëzimeve të përgjithshme të aplikacionit celular, por i përshtatur për ndërfaqen iOS. Hapni aplikacionin Facebook në iPhone tuaj dhe trokitni lehtë mbi tre vijat horizontale në këndin e poshtëm djathtas për të hyrë në menunë kryesore. Lëvizni poshtë për të gjetur "Cilësimet dhe privatësinë", më pas trokitni lehtë mbi të dhe zgjidhni "Cilësimet".

Më pas, gjeni seksionin "Cilësimet e llogarisë" dhe zgjidhni "Informacionet personale". Tani, trokitni lehtë mbi "Emri" për të hyrë në fushën e redaktimit të emrit. Këtu mund të futni emrat tuaj të rinj, të mesëm dhe të fundit. Mos harroni se nëse dëshironi të përfshini një emër alternativ, mund të bëhet edhe në këtë seksion.

Pasi të keni futur emrin tuaj të preferuar, trokitni lehtë mbi "Rishiko ndryshimin", zgjidhni opsionin e shfaqjes që ju pëlqen më shumë, futni fjalëkalimin tuaj për qëllime sigurie dhe më pas konfirmoni duke shtypur "Ruaj ndryshimet". Kërkesa juaj do të shqyrtohet nga Facebook përpara se emri juaj i ri të publikohet.

Zgjidhja e problemeve të zakonshme kur ndryshoni emrin tuaj në Facebook

Ndonjëherë, ndryshimi i emrit në Facebook nuk shkon siç është planifikuar. Mund të hasni probleme të tilla si mesazhet e gabimit, pamundësia për të ndryshuar emrin tuaj edhe pse kanë kaluar më shumë se 60 ditë ose refuzimi i kërkesës për ndryshimin e emrit. Ja se si t'i trajtoni këto probleme.

Nëse merrni një mesazh gabimi, sigurohuni që emri juaj i dëshiruar të mos përmbajë asnjë nga simbolet, numrat ose karakteret e ndaluara. Gjithashtu, kontrolloni që ai t'i përmbahet standardeve të emrit të Facebook, pasi ato nuk do të lejojnë emra që përfshijnë fraza ose fjalë që mund të jenë fyese.

Nëse nuk jeni në gjendje të ndryshoni emrin tuaj, pavarësisht se ka kaluar mbi 60 ditë nga ndryshimi juaj i fundit, kontrolloni dy herë datën e ndryshimit të mbiemrit nën seksionin "Emri" në cilësimet e llogarisë tuaj. Nëse me të vërtetë ka qenë mbi kufirin, provoni të pastroni cache-in e shfletuesit tuaj ose të përditësoni aplikacionin Facebook, pasi gabimet teknike ndonjëherë mund të shkaktojnë këtë problem.

Në rast se kërkesa juaj për ndryshimin e emrit refuzohet, Facebook mund t'ju kërkojë të jepni një identifikim për të konfirmuar se emri juaj i ri është emri juaj autentik. Kjo mund të jetë patentë shoferi, pasaportë ose forma të tjera të identifikimit zyrtar. Ndiqni udhëzimet e dhëna nga Facebook për të dorëzuar ID-në tuaj dhe pasi të verifikohet, ndryshimi i emrit tuaj duhet të përpunohet.

Ndrysho emrin në Facebook 2

Konsiderata të rëndësishme kur ndryshoni emrin tuaj në Facebook

Ka disa konsiderata të rëndësishme që duhen mbajtur parasysh kur vendosni të ndryshoni emrin tuaj në Facebook. Së pari, mendoni se si ky ndryshim do të ndikojë në praninë tuaj në internet. Miqtë, kolegët dhe të njohurit tuaj mund t'ju njohin me emrin tuaj aktual dhe një ndryshim i papritur mund të shkaktojë konfuzion. Mund të jetë një ide e mirë të postoni një përditësim ose t'u dërgoni mesazhe kontakteve të rëndësishme për t'i informuar ata për ndryshimin e emrit tuaj.

Një konsideratë tjetër është ndikimi në jetën tuaj profesionale. Nëse e përdorni Facebook-un për rrjetëzim ose kërkim pune, sigurohuni që emri juaj i ri të përputhet me identitetin tuaj profesional dhe që dokumentet ose profilet e tjera profesionale të përditësohen në përputhje me rrethanat.

Më në fund, merrni parasysh shpeshtësinë e ndryshimeve tuaja. Ndërsa Facebook ju lejon të ndryshoni emrin tuaj çdo 60 ditë, ndryshimi i shpeshtë i emrit tuaj mund të duket i dyshimtë dhe mund të çojë në raportimin e llogarisë tuaj për shqyrtim. Zgjidhni një emër me të cilin jeni të kënaqur për të ardhmen e parashikueshme për të ruajtur qëndrueshmërinë dhe besimin në ndërveprimet tuaja në internet.

Sa kohë duhet që emri juaj i ri të shfaqet në Facebook?

Pasi të keni dorëzuar kërkesën tuaj për ndryshimin e emrit, mund të pyesni veten se sa kohë do të duhet që emri juaj i ri të shfaqet në Facebook. Në mënyrë tipike, procesi i rishikimit është mjaft i shpejtë dhe emri juaj mund të përditësohet brenda 24 orësh. Megjithatë, ndonjëherë mund të duhen deri në 72 orë që ndryshimi të përpunohet plotësisht.

Nëse ndryshimi i emrit tuaj është urgjent, është më mirë të planifikoni në përputhje me rrethanat dhe ta bëni ndryshimin shumë përpara se kur të keni nevojë për të hyrë në fuqi. Mos harroni se gjatë kësaj periudhe rishikimi, emri juaj i vjetër do të shfaqet ende, kështu që komunikoni me miqtë ose kontaktet tuaja profesionale nëse ka ndonjë nevojë të ndjeshme ndaj kohës që ata të jenë të vetëdijshëm për emrin tuaj të ri.

Këshilla për zgjedhjen e një emri të ri në Facebook

Zgjedhja e një emri të ri në Facebook mund të jetë emocionuese, por është e rëndësishme të merrni një vendim të menduar. Para së gjithash, zgjidhni një emër me të cilin do të jeni të kënaqur për një kohë, pasi nuk mund ta ndryshoni përsëri për 60 ditë. Mendoni se si do të perceptohet emri juaj nga miqtë dhe kontaktet profesionale. Duhet të jetë e lehtë për t'u gjetur dhe njohur, dhe duhet të pasqyrojë emrin që përdorni në jetën tuaj të përditshme.

Nëse po ndryshoni emrin tuaj për shkak të martesës ose divorcit, sigurohuni që të përditësoni emrin tuaj në të gjitha platformat dhe dokumentet ligjore për të siguruar qëndrueshmëri. Për ata që kërkojnë një fillim të ri ose një riemërtim, mendoni se si emri juaj i ri përputhet me imazhin tuaj personal ose profesional të markës.

Mbi të gjitha, sigurohuni që emri juaj i ri t'u përmbahet udhëzimeve të Facebook për të shmangur çdo problem me pranimin e ndryshimit. Emri juaj duhet të jetë autentik dhe pa çdo gjuhë mashtruese ose nxitëse.

konkluzioni

Ndryshimi i emrit në Facebook është një vendim personal dhe që mund të ketë një sërë implikimesh për jetën tuaj sociale dhe profesionale. Duke ndjekur udhëzimet hap pas hapi që kam përshkruar, ju mund ta navigoni këtë proces me besim, pavarësisht nëse jeni duke përdorur një kompjuter, aplikacionin celular Facebook ose një iPhone.

Mbani parasysh konsideratat dhe këshillat e rëndësishme që kam ndarë për t'u siguruar që emri juaj i ri është një pasqyrim i vërtetë i identitetit tuaj dhe nuk do të çojë në ndonjë konfuzion ose komplikime të padëshiruara. Mos harroni të jeni të durueshëm ndërsa Facebook shqyrton kërkesën tuaj dhe përgatituni me identifikimin nëse është e nevojshme.

Rishpikja e identitetit tuaj në internet mund të jetë një fillim freskues për një kapitull të ri në jetën tuaj. Me këtë udhëzues, shpresoj të ndiheni të pajisur për të bërë ndryshimin pa probleme dhe pa asnjë pengesë. Përqafoni emrin tuaj të ri dhe mundësitë që ai mund të sjellë në rrjetin e gjerë social që është Facebook.

Për të ndryshuar emrin tuaj në Facebook, shkoni te menyja Cilësimet në profilin tuaj në Facebook.
Nga atje, zgjidhni "Të përgjithshme" dhe pastaj klikoni në "Emri".
Futni emrin tuaj të ri në fushat e dhëna dhe klikoni "Rishiko ndryshimin".
Facebook do t'ju kërkojë të shkruani fjalëkalimin tuaj për qëllime sigurie.
Pasi të konfirmoni fjalëkalimin tuaj, klikoni në "Ruaj ndryshimet" për të përditësuar emrin tuaj.

Po, Facebook ka disa udhëzime dhe kufizime në lidhje me ndryshimet e emrave për të parandaluar keqpërdorimin dhe për të ruajtur standardet e komunitetit.
Emri juaj i ri duhet të përputhet me standardet e autenticitetit të Facebook, që do të thotë se duhet të përfaqësojë identitetin tuaj të vërtetë.
Facebook nuk lejon disa lloje emrash, si ato që përmbajnë simbole, numra, shkronja të pazakonta të mëdha ose gjuhë fyese.
Për më tepër, mund të kufizoheni në atë se sa shpesh mund të ndryshoni emrin tuaj në Facebook.

Ndryshimi i emrit në Facebook nuk do të ndikojë tek miqtë, ndjekësit ose lidhjet tuaja ekzistuese.
Megjithatë, emri juaj i ri do të pasqyrohet në profilin tuaj, duke përfshirë postimet, komentet dhe ndërveprimet e kaluara.
Mbani në mend se nëse keni etiketuar përdorues të tjerë në postimet ose komentet tuaja, përvoja e tyre mund të ndikohet nëse emri juaj ndryshon.
Është një praktikë e mirë të informoni miqtë dhe kontaktet për ndryshimin e emrit tuaj për të shmangur konfuzionin.